Het Nationaal Scholen Concours gaat een samenwerking aan met JongKWPN!

 

 

 

JongKWPN is een organisatie speciaal voor alle jonge paardenfokkers en sporters tussen de 16 en 30 jaar oud. Ze organiseren het hele jaar door veel leerzame activiteiten voor hun leden, om de kennis over de sport en fokkerij te vergroten. Denk hierbij aan stalbezoeken, een kijkje in de keuken tijdens het verrichtingsonderzoek, weidebezoek, een jaarlijkse trip naar het buitenland en nog veel meer leerzame interessante activiteiten. Je komt op plekken waar je anders waarschijnlijk niet binnen komt.

 

Tijdens het Nationaal Scholen Concours, organiseert JongKWPN speciaal voor haar leden een officiële stamboekkeuring met later op de dag een Centrale keuring. Je paard kan dus in één dag ster of voorlopig keur worden. Ook kun je een ticket bemachtigen voor nationale merriekeuring in Ermelo (NMK).

 

Door deze nieuwe samenwerking kan het nationaal scholenconcours hier op aansluiten door het onderdeel exterieur beoordelen te laten plaatsvinden bij de JongKWPN stamboekkeuring.

 

Dit betekent voor NSC dat het voorbrengen dit jaar niet door de leerlingen zelf wordt gedaan, maar dat de deelnemers de paarden die deelnemen aan de JongKWPN keuring mogen gaan scoren op exterieur en beweging.

 

Door de nieuwe samenwerking ontstaat voor de deelnemers van het NSC ook de kans om op deze dag je eigen (KWPN)paard een predicaat te laten behalen! De JongKWPN keuring is een stamboekkeuring gelijk aan KWPN keuringen alleen is het laagdrempeliger en wordt er meer tijd en aandacht besteed aan de paarden. Lijkt dit je interessant voor jouw paard? Stuur dan je emailadres als je wellicht je paard(en) wilt laten keuren. Dan stuurt het JongKWPN je de informatie van de keuring vrijblijvend toe. Voor meer informatie houdt ook de JongKWPN facebooksite en website in de gaten. Vrijblijvende Interesse laat dit weten voor 1 april (stuur je email adres mee met de aanmelding voor het NSC), uiteraard kun je ook rechtstreeks contact opnemen met het JongKWPN.

 

Wij hebben er zin in!

  

Met vriendelijke groet,

 

Organisatie Nationaal Scholenconcours en het JongKWPN bestuur.

 

*Let op: om deel te nemen aan de JongKWPN keuring moet je lid zijn van het JongKWPN of kun je voor 25 mei nog lid worden. (kosten bedragen €22,- per jaar en kun je deelnemen aan alle activiteiten, ben je lid van het KWPN dan kun je gratis lid worden van het JongKWPN uiteraard moet je dan wel aanmelden)

 

*Let op: voor de JongKWPN keuring worden wel de standaard tarieven (van KWPN) voor keuring gerekend.

 

*Let op: Je paard laten keuren tijdens de keuring van JongKWPN, staat los van de deelname aan het NSC.